Tanácsok, hogy elmúljanak a pattanásaid

Pattanás Ellen

Pattanás Ellen

5 tévhit pattanás ellen

2023. június 18. - Pattanás Ellen

Itt találod a 5 leggyakoribb tévhítet pattanás ellen.

  1. Tévhit: A pattanásokat csak akkor kell kezelni, ha feltűnőek vagy fájdalmasak. Sok ember úgy gondolja, hogy csak akkor kell foglalkozni a pattanásokkal, ha azok nagyon feltűnőek vagy fájdalmasak. Azonban a pattanások kezelése nemcsak a látható tünetek enyhítését célozza, hanem az alapvető okok kezelését is. A pattanások általában a bőrben található faggyúmirigyek túlzott aktivitásával és a pórusok eltömődésével vannak összefüggésben. Fontos az okok megértése és azok kezelése, még akkor is, ha a pattanások nem nagyon feltűnőek.

  2. Tévhit: A pattanások kiürüléséhez csak akne elleni termékeket kell használni. Az akne elleni termékek használata fontos lehet a pattanások kezelésében, de nem mindig elegendő. Az akne oka többek között hormonális egyensúlyhiány, táplálkozási tényezők, stressz és egyéb külső és belső tényezők is lehetnek. Ezért a pattanások kezelése sokkal hatékonyabb lehet, ha megfelelő életmódbeli változtatásokat is bevezetünk, mint például az egészséges étkezés, a stresszkezelés és az alvás-és pihenési szokások javítása.

  3. Tévhit: A pattanásokat ki kell nyomni, hogy eltűnjenek. Az egyik legelterjedtebb tévhit az, hogy a pattanások kiürítése vagy kinyomása segít a gyógyulásban. Valójában a pattanások kinyomása súlyosbíthatja a problémát, mivel a gyulladt területet tovább traumatizálja, és növelheti a fertőzés kockázatát. Emellett a pattanások kiürítése után könnyen kialakulhatnak hegek vagy foltok a bőrön. Ezért a legjobb megoldás az, hogy hagyjuk, hogy a pattanások természetes úton gyógyuljanak, és a kezelésre összpontosítsunk, ami segít megelőzni az újabb pattanások kialakulását.

  4. Tévhit: A napozás segít a pattanások megszüntetésében. Bár néhány ember azt tapasztalja, hogy a napfény hatására a pattanások látszólag javulnak, ez csak átmeneti hatás. A napfény rövid távú hatással lehet a pattanásokra, mivel az UV-sugárzás fertőtlenítő hatással bír. Azonban hosszú távon a napfény károsíthatja a bőrt és súlyosbíthatja a gyulladást. Emellett a bőr napfénynek való kitettsége növelheti a pigmentációt és a hegesedést, ami a pattanások után maradhat. Ezért fontos a mértéktartó napozás és a megfelelő fényvédő használata.

  5. Tévhit: Az olajmentes termékek a legjobbak a pattanások kezelésére. Sok ember hiszi, hogy az olajmentes kozmetikumok és bőrápolási termékek a legjobbak a pattanások kezelésére. Valójában azonban nem minden olaj rossz a bőr számára. A bőr természetes olajai (faggyú) fontosak a bőr hidratálásához és védelméhez. Az olajmentes termékek néha túlzottan kiszárítják a bőrt, ami a faggyúmirigyek még aktívabb működését eredményezheti, és további pattanások kialakulását okozhatja. Fontos, hogy kiegyensúlyozott bőrápolási termékeket válasszunk, amelyek nem irritálják a bőrt, és megfelelő hidratációt biztosítanak anélkül, hogy eldugítanák a pórusokat.

Pattanások ellen megoldás

Nekem ez vált be

Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy segíteni tudjak azoknak, akiknek pattanásos az arcuk és megmutassam nekik, hogy nekem hogyan sikerült megszabadulnom a pattanásaimtól, mert én is sokat küzdöttem velük.

Már tudom, hogy legtöbbször félrevezettek a neten található információk és félrekezeltem a problémát, de hát utólag mindig okosabb az ember, nemde?

Bár ugyan mostanában sok a munkám (hál'Isten), de igyekszem majd minél többet írni ide és segíteni. Addig is a legfontosabbakat ebben a bejegyzésben megpróbálom összefoglalni.

Nekem ez az otthoni pattanás elleni kezelési útmutató vált be: https://pattanasellen.hu

Higgyétek el nekem, minden pénzt megér! Pont a lényeg van benne leírva és szerintem bárki meg tudja csinálni a leírtakat.

Leginkább az tetszett benne, hogy nem azt ajánlotta, hogy vegyem meg ezt meg azt a drága kozmetikumot és ha használom őket majd nem lesznek pattanásaim, hanem elmagyarázta, hogy mit csinálok rosszul, amiért pattanásos az arcom. Rengeteget tanultam belőle. Amúgy nagyon durván ragyás voltam. Állandóan be volt gyulladva az arcbőröm, feszült és fájt. Emberek között is kellemetlenül éreztem magam. Nehezen ment az ismerkedés.

pattanasos-arcom.jpeg

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy szinte mindent kipróbáltam és volt ami ideig óráig segített is valamennyire, de végül a már említett kezelési útmutató tanácsaival tűntek el a pattanásaim.

Mivel szerintem sok érdekes és hasznos dolog van benne, a következő bejegyzésben kiragadok majd belőle néhány részletet az alábbi témákból:

  • Gyulladt pattanások kezelése
  • Mi a legjobb pattanások ellen?
  • Pattanások megelőzése
  • Ételek, italok, vitaminok, stb.


Addig is kitartás, nektek is sikerülni fog eltüntetni a pattanásaitokat. És szerintem mindenképp próbáljátok ki ti is azt az pattanás elleni kezelési útmutatót, mert nagyon jó, segíteni fog!

süti beállítások módosítása